Україна м. Знам'янка
+38 (05233) 2-20-60

Пісочне печиво

2014-07-21

Печиво – це не тільки добре всім відома випічка та кондитерський виріб, це універсальні ласощі всіх часів на будь-який смак. Печиво відоме в багатьох країнах світу, на всіх континентах нашої планети. Деякі держави вигадали свої унікальні назви для печива. Наприклад, бісквіти випікають англійці та австрійці, в Іспанії печиво називають галетами, а німці випікають на Різдво печиво-кекси.

Італійці пішли далі, і кожному виду печива дали власну назву – Амаретті, Біскотті та ін. Вважається, що вперше печиво почали виготовляти ще в древні часи в Персії. Навіть біглого погляду на різноманітність видів цього продукту достатньо, щоб зрозуміти – печиво може бути чудовим самостійним десертом.

Першочергова користь печива полягає в складі цього продукту. В ньому дуже багато вітамінів групи В, РР, а також калію, фосфору, заліза та органічних кислот. Нерідко педіатри рекомендують батькам використовувати пісочне печиво в якості джерела енергії для свої дітей. Сухофрукти та горіхи використанні при випіканні печива насичують організм додатковими вітамінами та корисними речовинами.

Пісочним називається печиво, виготовлене за особливою технологією, яка відрізняє його своєї розсипчастою структурою та тенденцією кришитись на маленькі шматочки, схожі на пісок. Таке печиво ідеальне до чаю чи кави, а також використовується під час приготування багатьох страв. Пісочне печиво відносно легке для шлунку в порівнянні з іншими видами солодощів.

До корисних властивостей пісочного печива відноситься його наступний вплив на організм:

Калорійність печива в першу чергу залежить від тіста, з якого виготовлено кондитерський виріб, а також начинки. Отже, шоколадне печиво з горіхами набагато калорійніше за звичайне пісочне. Щоправда, дієтологи стверджують, що середня калорійність будь-якого печиво складає приблизно 400 Ккал на 100 грамів, тому  людям, що страждають зайвою вагою, необхідно бути вкрай обережними. Це не означає, що потрібно повністю відмовитись від пісочного печива, достатньо обмежити його вживання до 1-3 шматочків на день, тим самим Ваш організм отримає наобхідні вітаміни та мінерали, а кількість калорій не перевищуватиме 200-250 Ккал.

З іншого боку, дитячому організмові може бути нанесена чимала шкода печивом. Такий результат неминучий, якщо дозволяти своєму чаду без кінця поглинати солодощі. При занадто частому вживанні печива, в складі якого багато цукру, можуть виникнути проблеми з зубами та органами травлення. Вже знаючи всі за та проти вживання пісочного печива, не можна забувати про головний, такий по-дитячому наївний, але важливий аргумент – солодке, розсипчасте пісочне печиво здатне піднімати настрій та дарувати радість.

Тому ми бажаємо Вам завжди буди в гарному настрої та куштувати печиво лише з задоволенням, на користь Вам та Вашому організму!