Україна м. Знам'янка
+38 (05233) 2-20-60

Користь та шкода халви

2014-06-26

Спогад про ласощі мого дитинства навіює солодкий присмак та неймовірний аромат соняшникової халви. Її смак знайомий і дорослим, і малим, але мало хто знає, що одна з їх улюблених ласощів ще й дуже корисна.

Соняшникова халва має унікальну харчову цінність. До її складу входять компоненти, багаті на протеїни, харчові кислоти, мальтоза, харчові волокна, та мінерали: залізо, цинк, фосфор, мідь, натрій.

Завдяки високому вмісту білка, халва дуже поживна, і служить цінним будівельним матеріалом кліток нашого організму. Лише один шматочок халви швидко вгамує голод, допоможе відновити сили і покращити результати розумових та фізичних навантажень. Так що перед важливим іспитом шматочок халви не завадить.

Основний компонент халви – насіння соняшника. Воно багате на вітамін Є, який укріплює серцево-судинну та нервову системи, захищає від передчасного старіння, та зменшують ризик серцевих нападів. Вітаміни групи В, які у великому обсязі присутні в насінні, нормалізують сон, активізують нервову систему, покращують стан шкіри та волосся, зменшують накопичення жирів в печінці.

Фолієва  кислота, яка міститься у халві, відповідає за розвиток кліток, тому халву рекомендовано включати до раціону вагітних жінкам.

Не варто забувати, що до складу халви входить велика кількість цукру, тому вживати її потрібно з обережністю. Не рекомендують вживати халву хворим на діабет та ожиріння.

Торгівельна марка Добрим Людям постачає тільки високоякісну халву, вироблену з ретельно відібраної сировини. Ми не використовуємо штучних барвників, ароматизаторів та консервантів, тому наша халва залишається такою ж смачною, якою ви пам’ятаєте її з дитинства.