Україна м. Знам'янка
+38 (05233) 2-20-60

Користь та шкода вівсяного печива

2014-07-07

Вівсяне печиво – одна з улюблених ласощів дорослих і дітей.

Вівсяне печиво недарма вважають одним з найбільш корисних продуктів. «Але в чому його користь?» - запитаєте ви. Головним інгредієнтом, що обумовлює корисні властивості цього продукту, є вівсяне борошно мука. А воно - незамінне джерело білків, а також корисних рослинних жирів. Є в ньому каротин (провітамін А), вітаміни групи РР і В; мінерали - фосфор, калій, магній; амінокислоти і мікроелементи. Необхідно відзначити, що все це майже на 100% засвоюється нашим з Вами організмом.

Вівсяне печиво, користь якого сумніву не підлягає, являє собою продукт, просто необхідний для нормальної роботи організму людини. Воно може швидко вгамувати відчуття голоду. Тому, після всього кількох шматочків печива, наш організм відчуває насичення, приплив сил та енергії.

Користь вівсяного печива для дітей очевидна. Всі діти люблять солодке. Кілька шматочків печива і склянка теплого молока - відмінний сніданок для дитини, що поспішає до школи. Для звичайного раціону цілком вистачає з'їдати по 1-2 печива на сніданок.

Дієтологи стверджують, що вівсяне печиво за своїм живильним властивостям цілком замінюють вівсяну кашу. Тому корисний, але не всіма улюблений сніданок з вівсяних пластівців легко замінити смачним печивом з молоком, соком або чаєм. Таке печиво швидко насичує, наповнює організм енергією і піднімає настрій, тому їм дуже зручно і корисно тамувати голод між прийомами їжі.

Головний інгредієнт печива - вівсянка стимулює роботу кишечника, прискорює процеси травлення, допомагає очистити організм від шлаків. Крім того, вона сприятливо впливає на стан кровоносної системи: виводить шкідливий холестерин, завдяки чому підтримує здоров'я судин. Містяться в ньому і мінерали, що підтримують нормальну роботу м'язів і здоров'я опорно-рухового апарату, а антиоксиданти з волокон вівса знижують вплив шкідливих речовин на людський організм.

З корисними властивостями печива розібрались, а щодо шкоди – тут все складніше.

Справа в тому, що основною проблеми під час вживання цієї чудової випічки є її висока харчова цінність. При цьому зупинитись на лише одному шматочку печива мало кому вдається. Тому людям, що мають схильність до повноти, необхідно тримати себе в руках.

Користь вівсяного печива напряму залежить від вашої уважності під час покупки. Зверніть увагу на колір печива. Він повинен бути від світло- до темно-коричневого. Не купляйте підгоріле печиво, воно також не повинно бути розмоклим чи пересушеним. Потрібно запам’ятати, що чим менший строк придатності, вказаний на упаковці, тим менше консервантів використовувалось під час виготовлення печива. Це дуже важливий фактор, адже основні споживачі цієї ласощі – діти. Зазвичай строк придатності вівсяного печива з масовою часткою жиру до 15% складає від 2 до 3 місяців, якщо в магазині витримані умови зберігання. Ще на прилавку ви можете оцінити, чи не перевищена температура зберігання печива (18±5°С – тобто не вище 23°С), чи не піддається печиво впливу сонячних променів, та чи не зберігається в вологому приміщенні.

Овес в чистому вигляді збагачує організм корисними макро- та мікроелементами, клітковиною та вітамінами групи В. Найбільш цінною якістю вівса є те, що при тепловій обробці він зберігає всі свою корисні властивості.

Смачного!